Gon Ferdinandus

Mijn naam is Gon Ferdinandus. Ik werk sinds 1999 als haptotherapeute in mijn praktijk aan huis.

De weg die mij naar dit vak geleid heeft is ongebruikelijk voor een haptotherapeut.
Ik ben afgestudeerd aan de WUR in de richting milieuhygiëne. Deze studie die ik uit idealisme was gaan doen, bleek niet goed te zijn voor mij. Mijn lichaam liet me dit weten: ik was heel vaak ziek en ik had last van slapeloosheid en gespannen spieren.

Al tijdens mijn studie heb ik hulp gezocht bij een haptotherapeut. Daardoor kwam ik steeds beter in contact met mijn gevoel. Ik bleek zeer gevoelig te zijn. Het verlangen groeide om deze gevoeligheid in mijn werk te kunnen gebruiken. In het werkveld waarvoor ik gestudeerd had, zag ik hier geen mogelijkheden voor.

Dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten het roer volledig om te gooien en de opleiding te gaan volgen aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

Tijdens mijn studie ben ik vrijwilligster geweest in de terminale thuiszorg. Dit vrijwilligerswerk bevestigde dat het werken met mensen in kwetsbare en intieme situaties mij goed ligt. Mijn kennis over rouw- en verliesverwerking heb ik in die tijd verdiept door cursussen te volgen bij Marieke de Bruijn. Ik heb twee keer een werkweek begeleid voor mensen die een naaste hebben verloren.

Na mijn afstuderen aan de Academie voor Haptonomie heb ik de eerste jaren parttime als haptotherapeute gewerkt; daarnaast was ik coördinator van de vrijwilligers in de terminale thuiszorg. Na vier jaar heb ik besloten fulltime als haptotherapeute te gaan werken.

Ik heb veel ervaring met de begeleiding van mensen die, net als ikzelf, erg gevoelig zijn. Dit zijn ze zich bij aanvang van de behandeling lang niet altijd bewust. Nogal eens zoeken ze hulp omdat ze zo ‘in hun hoofd zitten’. In de loop van de behandeling blijkt dan dat ze dit zijn gaan doen, omdat ze zich met hun gevoeligheid geen raad wisten.

www.marioncoenen.nl/webdesign/